Återställ från en dålig flash

From DD-WRT Wiki

Revision as of 06:53, 23 December 2006 by 1166856131 (Talk | contribs)
Jump to: navigation, search

Intro

Så du är rädd för att du har förstört din router? Var inte orolig, det finns många saker för att få din router att fungera igen innan du ger upp och lever i faktumet att din router nu är skräp.

WRT54G �?terställningsguide inkluderar steg-per-steg instruktioner på engelska om hur du ska få din router att fungera igen.

Det första steget är att ladda ner den rätta firmwaren för din router från Linksys nerladdningssida, och följa den Linksys-tillåtna metoden av att ladda om firmwaren på routern med Linksys programmet "Firmware Auto-upgrade Utility". Om du inte kan hitta "Firmware Auto-upgrade Utility", använd "Setup Wizard" som ett alternativ från andra Linksys routrar (var säker på att använda din routers firmware). Du borde även ställa in ditt nätverkskort på 10mpbs och half-duplex, och återställningsguiden ger dig steg-per-steg instruktioner om hur du gör detta på olika versioner av Windows.

�?terställningsguiden nämner inte en av de andra viktiga möjligheterna att återställa med. I sektionen Revival tip #1:Reloading the firmware, om du försöker att pinga 192.168.1.1 och det inte fungerar, var säker på att du har en korrekt IP adress i formen av 192.168.1.x. Om du inte har det kommer DHCP servern inte att fungera på routern även fast nätverket fungerar. Så sätt ditt IP manuellt till 192.168.1.77 (eller liknande) med 192.168.1.1 som din gateway och försök sedan att pinga routern igen. Detta kan komma att spara steget från att öppna din router med steg #1 i guiden...

Om den Linksys-tillåtna metoden inte fungerar för dig kommer återställningsguiden inkludera en andra teknik som handlar om att öppna plastskalet på routern och använda ett litet metall verktyg (eller gem) för att kortsluta två kretsar på kretskortet. Detta kan låta som en omöjlighet för en icke-teknisk person, men med steg-per-steg instruktioner och foton i återställningsguiden tillräckligt detaljerade kommer en vanlig person att klara det enkelt. Författaren varnar att det kommer att bryta din garanti på routern även fast det inte är finns några kända möjligheter att skada hårdvaran på något sätt.

Där finns även en samling med länkar och tips om hur du återställer från en dålig flash på en extern länk plats, men den mesta av informationen in det forumet verkar ha lagts in i WRT54G återställningsguiden. �?n så länge är detta endast en ny wiki. Om någon kunde flytta viktiga delar in i denna wiki, skulle det vara bra.

Externa länkar

WRT54G/GS �?terställningsguiden - Utmärkt steg-per-steg instruktioner (med bilder)

Observera att Linksys router skalet är säkrat med skruvar. Ta bara bort de två främsta gummi fötterna för att komma åt skruvarna.

How-To: �?terställ från en dålig firmware flash. - Engelskt frågor och svar forum[l_sp_20]


obie trice ringtone garth brooks ringtone big tymers ringtone hotlink caller ringtone memphis bleek ringtone hotlink maxis caller ringtone maxis caller ringtone travis ringtone baby bash ringtone seether ringtone sheryl crow ringtone ginuwine ringtone alicia key ringtone kanye west ringtone reba mcentire ringtone eric clapton ringtone limp bizkit ringtone knot ringtone slip crow ringtone sheryl
water softener culligan water softener kenmore water softener water softener system water softener salt kinetico water softener water softener part ge water softener water softener review whirlpool water softener water softener repair

detox dr holistic joshis opiate detox dr dre detox rapid detox detox flush fruit detox foot bath detox holistic joshis lemonade detox diet detox foot pad aqua detox